(interieur) architectuur
Interieur architectuur zakelijk
Nieuwer werken
Door volle wegen, door dure vierkante meters gaan we op nieuwe manieren werken; flexibeler, duurzamer. Een tijd lang leek het nieuwe werken voorbehouden aan ‘grote bedrijven met grote budgetten’, maar nu ook veel midden- en kleinbedrijven inzien dat nieuw en anders werken rendabeler en duurzamer kan zijn, wordt het tijd voor verandering. Maar dan wel met gevoel voor realisme. Met de conceptCompagnie.
Het nieuwe realistische werken behelst een einddoel dat niet alleen bestaat uit financieel gewin maar ook uit mentaal gewin. Niet alleen winst door een betere werkomgeving, een structurelere aanpak, een efficiënter gebruik van mensen en middelen, maar ook een mentaal voordeel voor de hele organisatie, van boven naar beneden, dat zich zal uiten in trots, waardering en welbehagen.
Interieur architectuur particulier
Anticiperen
De nieuwe generatie is minder volgzaam, heeft meer keuzes en heeft daardoor hogere verwachtingen. Er vinden veranderingen plaats: jongeren gaan eerder [samen] wonen, ouderen wonen langer zelfstandig, nieuwe woonvormen als kangoeroewonen en zorgvilla’s ontstaan. Hoe kan de conceptCie. hierop inspelen? Door verdergaande individualisering zal er een uitgebreider en gedifferentieerder aanbod nodig zijn voor wonen. Flexibel en doelgroepgericht vormgeven zal een belangrijke plaats gaan innemen. Om woonwensen in kaart te brengen ontwikkelt de conceptCie. een systeem met als startpunt stereotypen. Aan de hand hiervan wordt de weg van idee naar realisatie van uw woning een stuk korter.
Interieur architectuur zorg
Keuzegeneratie
Inspelen op wensen van jong en oud. Meer wensen, minder geïnstitutionaliseerde zorg: wensen van minder valide jongeren en ouderen vervullen, kan dat? Ja: door zelfzorgen; door het voortzetten van het bestaan op hoofdpunten, stereotypen, ijkpunten. Van volksbuurt naar ‘zorgbuurt’; sociaal en interactief. Van suburb naar ‘zorgurb’. Van city dweller naar ‘zorgcity’, individualisten en early adaptors als bewoners van zorgbuurten. De basis hiervan? Ruimte delen met gelijkgestemden. De conceptCompagnie inventariseert de wensen en ontwerpt naar aanleiding hiervan. Let op factoren als anti-stigmatiserende omgevingen en gebruiksvoorwerpen.
Een steeds belangrijker wordend element in de geïnstitutionaliseerde zorg is de keuken. De hedendaagse grootkeukens zijn aan verandering onderhevig. Zo gaan steeds meer [zorg-]instellingen maaltijden bereiden gebaseerd op de concepten van verse maaltijdleveranciers. Daarbij draait het meer en meer om kleinschalige keukens en front cooking. In de zorg worden ook steeds vaker de restaurants, winkels of balies door de conceptCie. omgebouwd tot hotel- en openbare functies. Dit resulteert in faciliteiten die toegankelijk gemaakt worden voor meerdere gebruikers zoals buurtbewoners, familie en personeel. Op deze manier kunnen ook de kosten voor de zorginstelling lager uitvallen. Niet alleen in Nederland is dit een grote verandering, maar ook in andere Europese landen. De conceptCie. is onder meer werkzaam in Duitsland, België, de Canarische eilanden en Frankrijk.
Vragen?
Neem s.v.p. contact op met Peter: 06 27091257 of Paul: 06 23719546